MEDVEDEV UPUTIO JEZIVU PORUKU: "Zelenskog moramo likvidirati kao Hitlera, naći će se neki njegov nasljednik koji će potpisati kapitulaciju Ukrajine"

Nakon što je Ukrajina dronovima napala Kremlj, Medvedev poručio da je likvidacija predsjednika Ukrajine jedina opcija

  • Evropa

  • 03. Maj 2023  

  • 0

Bivši ruski predsjednik Dmitrij Medvedev je komentirao navodni ukrajinski napad dronovima na Kremlj. Istaknuo je kako nakon ovog čina Moskva više nema drugih opcija, nego da "eliminira" ukrajinskog predsjednika Volodimira Zelenskog i njegovu "kliku" u Kijevu.

U svojoj objavi na Telegramu je ponovio tezu Moskve kako se radi o "terorističkom činu". Medvedev, koji se trenutno nalazi na dužnosti zamjenika predsjednika Vijeća sigurnosti, pozicionirao se kao blizak Putinov suradnik i oštri kritičar Kijeva, piše Sky News, prenosi zagrebački Index.hr.

"On ne mora potpisati akt bezuslovne predaje. Kao što znate ni Hitler nije potpisao akt predaje. Uvijek postoji nasljednik u Ukrajini, kao što je admiral Dönitz bio u nacističkoj Njemačkoj koji je na kraju potpisao kapitulaciju", potcrtao je Medvedev na svom Telegram kanalu.

Podsjetimo, Kremlj je ranije danas naveo da su u napadu korištena dva drona, ali ih je onesposobila ruska odbrana. "Putin nije povrijeđen, a na zgradama Kremlja nema materijalne štete", saopćio je Kremlj.

Zelenski negirao odgovornost

"U srijedu navečer kijevski režim je pokušao napasti rezidenciju ruskog predsjednika Vladimira Putina u Kremlju koristeći bespilotnu letjelicu. Dvije bespilotne letjelice bile su usmjerene prema Kremlju. Kao rezultat pravovremenih akcija koje su poduzele vojska i specijalne službe uz korištenje radarskih sustava za ratovanje, dronovi su onesposobljeni", dodali su.

Zelenski je naknadno negirao odgovornost Kijeva. "Mi ne napadamo Putina ili Moskvu, mi se borimo na našem teritoriju. Branimo svoja sela i gradove", poručio je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...