NEUGODNO IZNENAĐENJE: Evo kakvo nas vrijeme očekuje u narednih 15 dana

Na prostoru Bosne i Hercegovine nastavlja se razdoblje sa promjenjivim vremenskim prilikama.

  • Vijesti

  • 04. Maj 2023  

  • 0

Danas će preovladavati pretežno oblačno sa povremenom kišom ili kraćim pljuskom. Uslovi za slabu kišu postojat će i u petak na prostoru centralne i sjeveroistočne Bosne. U dane vikenda očekuje se umjereno oblačno i djelimično sunčano, uz nešto više temperature zraka.


Jutarnje temperature zraka varirat će od 4°C do 9°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 13°C. Najviše dnevne temperature pretežno između 18°C i 23°C, na jugu zemlje do 25°C.

Početkom naredne sedmice, prema raspoloživim sinoptičkim kartama, prognozira se promjenjivo i nestabilno vrijeme sa povremenom kišom ili kraćim pljuskom. Planiranje radova na otvorenom, s obzirom na promjenjive vremenske prilike, biće teško organizovati. Nešto stabilnije očekuje se na jugu zemlje.


Jutarnje temperature osciliraće pretežno između 6°C i 11°C u Bosni do 15°C u Hercegovini. Maksimalne dnevne temperature kretat će se između 15°C i 21°C u Bosni, u Hercegovini do 23°C.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...