ERDOGANOV PROTUKANDIDAT JURIŠA PO POBJEDU: "Mladi ne žele da im policija rano ujutro dolazi na vrata..."

žele da im policija rano ujutro dolazi na vrata

  • Evropa

  • 04. Maj 2023  04. Maj 2023

  • 2

Kandidat za predsjednika Turske Kemal Kilicdaroglu, kojeg podržava opozicioni savez šest stranaka, kaže da će, ako pobijedi, Turskoj donijeti slobodu i demokratiju, bez obzira na sve.

- Mladi žele demokratiju. Ne žele da im policija rano ujutro dolazi na vrata samo zato što su tvitali - rekao je on za BBC.

Kemal Kilicdaroglu je glavni suparnik trenutnog predsjednika Turske Recepa Tayyipa Erdoğana na izborima 14. maja i ima tijesnu prednost u anketama. Očekuje se da će ova tijesna utrka ići u drugi krug dvije sedmice kasnije.

Trenutno Turci mogu ići u zatvor zbog "vrijeđanja predsjednika", a mnogi već i jesu.

- Mladim ljudima govorim da me mogu slobodno kritikovati. Pobrinut ću se da imaju to pravo - kaže 74-godišnji Kilicdaroglu, koji vodi glavnu opozicionu Republikansku narodnu stranku (CHP).

Neki od njegovih pristaša strahuju za njegovu sigurnost, ali on kaže da je to sve normalno za mjesto gdje živi.

- Biti u politici u Turskoj znači izabrati život s rizicima. Hodat ću svojim putem što god Erdogan i njegovi saveznici učinili. Ne mogu me odbiti. Ne mogu me uplašiti. Obećao sam to ovoj naciji – poručio je on.

Predsjednik Erdogan (69) ismijavao je svog suparnika u prošlosti govoreći da "nije mogao ni ovcu čuvati", Ali sada je već teže zanemariti ga.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...