NERMIN NIKŠIĆ SE OGLASIO NAKON KOSTINOG KRVAVOG PIRA: "Dan žalosti treba proglasiti u cijeloj BiH"

“Žalosno je da dan žalosti bude samo u dijelu BiH, treba da bude u cijeloj BiH”, rekao je Nikšić novinarima nakon sjednice Vlade FBiH

  • Politika

  • 04. Maj 2023  

  • 8

Premijer Federacije BiH Nermin Nikšić rekao je danas u Sarajevu da bi Vijeće ministara trebalo da donese odluku o danu žalosti u Bosni i Hercegovini zbog tragičnog događaja u kojem je ubijeno osmero učenika i radnik Osnovne škole "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.

Nikšić je rekao da je spreman i da u ime Vlade FBiH pošalje inicijativu za proglašenje dana žalosti i u BiH.

“Žalosno je da dan žalosti bude samo u dijelu BiH, treba da bude u cijeloj BiH”, rekao je Nikšić novinarima nakon sjednice Vlade FBiH.

U Republici Srpskoj Dan žalosti je sutra u znak solidarnosti sa porodicama stradalih u tragičnom događaju u beogradskoj Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar”, a prema zaključku Vlade zastave na institucijama RS-a bit će spuštene na pola koplja, sve manifestacije kulture su otkazane, a sportske prilagođene datom trenutku.

Povodom događaja u Beogradu, Nikšić je rekao i kako su se javili dobrovoljni darivatelji krvi koji su spremni da odu u Beograd ukoliko postoji potreba i da doniraju krv.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...