LEGENDARNI SLOVENAC ODUŠEVIO REGION: Luka Dončić odlučio platiti troškove sahrane žrtava, ali ni to nije sve...

Ljubljančanin će pomoći preko svoje fondacije Luka Dončić.

  • Društvo

  • 05. Maj 2023  

  • 2

Slovenska košarkaška zvijezda Luka Dončić objavio je u četvrtak putem društvenih mreža da je duboko potresen smrtonosnim napadom 13-godišnjeg učenika u beogradskoj osnovnoj školi.

Stoga je odlučio da pokrije troškove sahrane žrtava i plati psihološko savjetovanje za porodice žrtava, kolege iz razreda i pogođeno osoblje.

- Srce mi je slomljeno zbog tragedije i izgubljenih nevinih dječijih života. Moje misli su sa porodicama žrtava i sa cijelom zajednicom pogođenom ovom tragedijom. Moja fondacija podržava sve porodice, učenike i nastavnike OŠ Vladislav Ribnikar tokom ovog teškog događaja - napisao je Dončić putem Twittera i dodao da se zalaže za trenutnu i dugoročnu podršku za sve pogođene.

Dončić je snažno vezan za region, jer na ovim prostorima žive njegova baka, tetka, ujak i rođak. Njegov otac Saša Dončić rođen je u Srbiji.

Ljubljančanin će pomoći preko svoje fondacije Luka Dončić.

- Sa našom fondacijom tražimo načine da pružimo trenutnu i dugoročnu podršku učenicima, nastavnicima i porodicama unesrećenim pucnjavom u OŠ Vladislav Ribnikar - napisao je Dončić, prenosi STA. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...