ZAHIRAGIĆ PONOVO U SVOM ELEMENTU: "Kakve mi veze imamo sa Srbijom? Srbija je inostranstvo, i to ne baš prijateljsko..."

Prisjetio se svog odrastanja "na ikar konzervama i keksu iz Vijetnamskog rata"

  • Mini market

  • 06. Maj 2023  06. Maj 2023

  • 9

Zastupnik SDA u Skupštini Kantona Sarajevo i delegat u Domu naroda Federacije BiH Haris Zahiragić oglasio se na svom Facebook profilu povodom tragičnih događaja u Srbiji, u kojima je u samo dva dana ubijeno 17 osoba. 

"Naravno, uz moje iskreno i duboko saučešće porodicama i žrtvama, kakve veze mi imamo sa Srbijom? Srbija je inostranstvo. I to ne obično, nego, da budem blag, ne baš tako prijateljsko inostranstvo. I to nije samo do politike, čuli ste to neki dan na košarkaškim tribinama, to je nažalost cijelo društvo. Čast izuzetcima, kakvih svakako ima!", napisao je Zahiragić. 

Prisjetio se i perioda agresije na Bosnu i Hercegovinu, navodeći da je on kao dijete prve četiri godine svog života proveo "pod granatama i snajperima, bez hrane, vode, grijanja, struje... Na ikar konzervama i keksu iz Vijetnamskog rata."

"Nećemo vam zaboraviti ubijenu djecu Sarajeva, nećemo ih ni oprostiti, a Boga mi nećemo vam ni dopustiti da ih ikada više ubijate kao "glinene golubove"...", zaključio je Zahiragić. 

(SB)  

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...