HDZ BiH IMA NOVOG/STAROG "KRALJA": Dragan Čović ponovo izabran za predsjednika stranke

U radu 14. izbornog Sabora učestvuje oko 570 članova stranke koji su se okupili iz cijele BiH kako bi izabrali novo rukovodstvo na mandat od naredne četiri godine.

  • Vijesti

  • 06. Maj 2023  06. Maj 2023

  • 7

Dragan Čović je danas u Mostaru ponovno izabran za predsjednika HDZ-a BiH na čijem je čelu od 2005. godine te će stranku voditi i naredne četiri godine.

Čović je bio jedini kandidat za ovu poziciju i izabran je jednoglasno.

U radu 14. izbornog Sabora učestvuje oko 570 članova stranke koji su se okupili iz cijele BiH kako bi izabrali novo rukovodstvo na mandat od naredne četiri godine.

Uoči samog početka sjednice Čović je najavio nova kadrovska rješenja i nove politike HDZ-a BiH, te poručio da evropski put nema alternativu.

Kako je najavljeno iz HDZ-a BiH, pored lidera stranke danas će se birati i zamjenika predsjednika, pet dopredsjednika i deset članova Predsjedništva.

Novi-stari lider HDZ-a BiH Dragan Čović će javnost o novom programu stranke izvijestiti nakon završetka Izbornog sabora sa kompletnim novim rukovodstvom.

Zasjedanje Izbornog sabora je počelo u 11 sati u velikoj dvorani Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...