MUP SRBIJE SAOPŠTIO: Snimak pucnjave je lažan, potraga za osobom koja ga je objavila

Navedeno je da MUP intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku osobe koja je objavila taj lažni snimak koji je dodatno uznemirio građane.

  • Regija

  • 06. Maj 2023  

  • 0

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je lažan snimak koji se pojavio na društvenim mrežama a koji navodno pokazuje trenutak pucnjave u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar", u kojoj je ubijeno osam učenika i radnik obezbeđenja, a povrijeđeno šest učenika i nastavnica.

Navedeno je da MUP intenzivno radi na identifikaciji i pronalasku osobe koja je objavila taj lažni snimak koji je dodatno uznemirio građane.

Ministarstvo je apelovalo na sve građane da “u svjetlu svih nemilih događaja očuvaju razumnost i stabilnost, pogotovo kada su u pitanju naša djeca koja informacije prate iz različitih izvora i medija”.

Neophodno je da dječji profili na društvenim mrežama budu pod roditeljskom kontrolom i da odrasli pokažu najviši stepen odgovornosti i ne objavljuju i ne dijele neprovjerene i neprimjerene sadržaje na društvenim mrežama, naveo je MUP.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...