ŽESTOKE KRITIKE U CRNOJ GORI: Jakov Milatović na inauguraciju pozvao sva tri člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Pozivnica je upućena i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevu Panderovskom... Kritike u Crnoj Gori.

  • Regija

  • 07. Maj 2023  

  • 0

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović uputio je poziv Željki Cvijanović, Denisu Bećiroviću i Željku Komšiću da prisustvuju njegovoj inauguraciji, saznaje Politicki.ba.

Već u predstojećoj sedmici trebalo bi se znati ko će iz Sarajeva put Podgorice.

Po prvi put u modernoj historiji ove države inauguracija se neće održati na Cetinju, gradu koji ima status prijestolnice.

Umjesto toga, manifestacija zakazana za 20. maj bit će upriličena u Podgorici.

Nakon toga planoran je prijem koji će novoinaugurirani predsjednik prirediti u Vili Gorica zajedno sa svojom suprugom Milenom.

Osim sva tri člana Predsjedništva BiH, pozvani su i čelnici iz cijelog regiona, kao i evropski i svjetski državnici. Uz njih, pozivnice su dobili i brojni zvaničnici Crne Gore i regiona.

Pozivnica je upućena i predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanoviću, predsjedniku Sjeverne Makedonije Stevu Panderovskom...

Zanimljivo je da je predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera prosrpskog Demokratskog fronta Milan Knežević kritizirao Milatovića zbog premještanja inauguracije sa Cetinja. Taj čin, po njemu "predstavljaporaz države".

Knežević je na Prvoj TV kazao da će procijeniti da li će ići na inauguraciju Jakova Milatovića.

"U ovom trenutku mi se čini da ne bi trebali ići iz prostog razloga, ako smo se povukli pred Ustavom i zakonom da inauguracija ne bude na Cetinju, onda ja sad treba da dam legitimitet porazu institucija i porazu države", kazao je Knežević.

Zapitao se zašto se niko time ne bavi, zabrinuo kako će Milatović ići u rezidenciju u prijestonici, zašto u tom gradu novoizabrani predsjednik ne smije organizirati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...