NA SKUP MU DOŠLO 1,7 MILIONA GRAĐANA U ISTANBULU; RECEP TAYYIP ERDOGAN PORUČIO: "Na izborima opoziciju šaljemo u penziju" (VIDEO)

Prvi čovjek Turske obratio se građanima na skupu te je rekao kako će njegova stranka 14. maja na izborima neke opozicionare i zvanično poslati u penziju.

  • Evropa

  • 07. Maj 2023  

  • 0

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan održao je danas u Istanbulu veliki predizborni skup uoči izbora koji bi se trebali održati narednog vikenda.

Prema pisanju turskih medija, veliki skup pod nazivom "Veliki istanbulski sastanak" održan je na aerodromu Ataturk, a prema zvaničnim podacima skupu je prisustvovalo više stotina hiljada građana.

Prvi čovjek Turske obratio se građanima na skupu te je rekao kako će njegova stranka 14. maja na izborima neke opozicionare i zvanično poslati u penziju.

"Rođen sam u Istanbulu i bio sam na mjestu gradonačelnika ovog grada. Marširali smo zajedno do kabineta premijera, a onda i do predsjednika. Istanbul danas 'vrišti'. Poslat ćemo nekoga u penziju 14. maja. Prema zvaničnim podacima koje imam, na ovom mitingu se nalazi milion i 700 hiljada ljudi", rekao je Erdogan.

Poručio je i kako Istanbul nije samo grad onih koji žive u njemu.

"To je grad naše braće od Balkana do Kavkaza. Ako nas pitaju gdje želite da živite između zemlje i neba, uvijek ćemo reći da je to mjesto Istanbul", rekao je predsjednik Turske.

Poručio je i kako nikada neće dozvoliti podjelu Turske.

"Aerodrom Ataturk na kojem se nalazimo nije samo mjesto sa kojeg ljudi odlaze i na koje dolaze. Ovo je područje mjesto gdje je započet tehnološki pomak u avijaciji. Nećemo podijeliti našu domovinu. Nećemo dozvoliti da Kilicdaroglu koji je povezan s terorističkim organizacijama podijeli domovinu", poručio je Erdogan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...