PREKINUTA AKCIJA: Građani u Beogradu uklanjali mural ratnog zločinca Ratka Mladića, pogledajte šta se na kraju dogodilo...

Na tom mjestu organizovani su protesti nekoliko puta kada je ranije pokušalo s krečenjem, ali ipak na uglu ovih beogradskih ulica ovaj mural i dalje stoji.

  • Regija

  • 08. Maj 2023  08. Maj 2023

  • 5

Građani Beograda su se okupili oko murala ratnog zločinca Ratka Mladića na Vračaru u Njegoševoj ulici sa namjerom da taj dio Beograda očiste, jer smatraju da ovom muralu tu nije mjesto.

Na tom mjestu organizovani su protesti nekoliko puta kada je ranije pokušalo s krečenjem, ali ipak na uglu ovih beogradskih ulica ovaj mural i dalje stoji.

Na snimku koji je objavila Nova S može se vidjeti i kako narodni poslanik Đorđe Miketić s četkom uklanja mural sa fasade zgrade na Vračaru.

Akcija je prekinuta uz crtanje srca preko glave zločinca Ratka Mladića, koje se i sada može vidjeti.

 Srce preko Ratka Mladića: Građani prekrečili sporni mural u centru Beograda 2Foto: Nina Čolić/Danas

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...