NOVA ZANIMLJIVA OPCIJA NA TWITTERU: Čitanje zaključanih medijskih tekstova

Ovo omogućuje korisnicima koji se ne bi prijavili za mjesečnu pretplatu da plate višu cijenu po članku kada povremeno žele pročitati neki članak, kaže Musk.

  • HiTec

  • 08. Maj 2023  

  • 0

Izvršni direktor Twittera Elon Musk želi uvesti novu opciju koja čitateljima omogućuje kupovinu pojedinačnih članaka jednim klikom.

Ovo omogućuje korisnicima koji se ne bi prijavili za mjesečnu pretplatu da plate višu cijenu po članku kada povremeno žele pročitati neki članak, kaže Musk.

U proteklih nekoliko godina postojalo je nekoliko servisa koji su nudili pojedinačnu prodaju medijskih sadržaja - ali nisu uspjeli uspostaviti poslovni model. U teoriji, korisnici Twittera tada bi imali lakši način da pročitaju ''zaključane'' članke na internetskim stranicama koje rijetko posjećuju.

Musk je imao nekoliko sporova s medijima u šest mjeseci koliko je bio vlasnik Twittera, a novinari su nakratko bili zabranjeni nakon izvještavanja o Twitterovu računu koji je objavio kretanje Muskovog privatnog aviona.

Velika kontroverza nastala je nakon što je Twitter, na Muskov nalog, privremeno označio javne medije poput NPR-a u SAD-u i britanskog BBC-a kao državne. NPR i kanadska televizija CBC obustavili su svoje aktivnosti na Twitteru u znak protesta.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...