WHATSAPP NASTAVLJA TESTIRATI PLAĆANJE UNUTAR APLIKACIJE: Evo kako će to izgledati

Korisnici WhatsAppa u Singapuru odnedavno mogu internetskim prodavnicama plaćati unutar same aplikacije.

  • HiTec

  • 09. Maj 2023  09. Maj 2023

  • 0

Nakon tesitranja u Indiji i Brazilu, WhatsApp je mogućnost plaćanja dućanima unutar aplikacije uveo u Singapuru. Meta je uslugu omogućila u suradnji sa Stripeom, izvještava TechCrunch.

WhatsApp je ovu funkciju izgradio uz pomoć Stripe Connecta i Stripe Checkouta, omogućivši plaćanje bez obzira na spajanje na internet. Kupci mogu platiti pomoću kreditnih kartica, debitnih kartica ili lokalnim sustavom za prijenos novca PayNow. 

Meta kaže da ovo funkcionalna u samo nekoliko prodavnica, no planira je tokom idućih mjeseci proširiti na više trgovaca. WhatsApp je svoje usluge za plaćanje prvo 2020. lansirao u Indiji pod mrežom UPI (United Payment Interface).

Godine 2022. indijski National Payments Corporation of India Meti dozvolio je širenje usluge na 100 milijuna korisnika. Prošlog augusta Meta je odlučila uvesti enkriptirani shopping koji kupcima dozvoljava narudžbu namirnica pomoću aplikacije, a prošlog su mjeseca uslugu plaćanja uveli u Brazil nakon što su tamo dozvoljavali p2p plaćanje već skoro tri godine. 

Mark Zuckerberg ima dobar plan. Uostalom, WhatsApp trenutno koristi 2 milijarde korisnika, što znači da uvođenje neke vrste platežnog sustava znači samo dobru priliku za zaradu - pogotovo s obzirom da aplikacija nema reklame niti pretplatnički model. 

(Tportal)    

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...