ZVIZDIĆ ČESTITAO 9. MAJ - DAN POBJEDE NAD FAŠIZMOM I DAN EVROPE: “Danas je Evropa našoj državi bliža nego ikada”

"Iza nas je 78 godina od pobjede nad fašizmom i 73 godine od Schumanove deklaracije..."

  • Vijesti

  • 09. Maj 2023  09. Maj 2023

  • 6

Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić uputio je čestitku povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom i Dana Evrope.

„Poštovane građanke i građani Bosne i Hercegovine,
Iza nas je 78 godina od pobjede nad fašizmom i 73 godine od Schumanove deklaracije, koja je pokrenula proces saradnje evropskih država i čuvanja njihovih univerzalnih vrijednosti.

Odnedavno, dobijanjem kandidatskog statusa, Bosna i Hercegovina je još bliža članstvu u Evropskoj uniji. Danas je Evropa našoj državi Bosni i Hercegovini bliža nego ikada. Istrajno ćemo raditi na našem napretku kroz  reforme, ostvarivanje naših najvažnijih vanjskopolitičkih prioriteta i na ispunjavanju uslova koje nam je postavila Evropska komisija. Naš rad je jedini način da ispunimo te ciljeve i zbog toga samo zajedno, udruženi u jednoj želji za uspjehom i napretkom, možemo sigurno koračati ka tom cilju. Čestitam vam Dan pobjede nad fašizmom i Dan Evrope“, navodi se u čestitki predsjedavajućeg Zvizdića

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...