OVO SU NAREDNI KORACI U POSTUPKU PROTIV UBICE IZ MLADENOVCA: Oglasilo se tužilaštvo iz Smedereva po pitanju Uroša Blažića

Stravičan zločin koji je potresao Srbiju dobiće svoj epilog.

  • Hronika

  • 09. Maj 2023  

  • 0

Uroš Blažić (21) koji je tokom kasnih večernjih sati 4. maja pucao na više ljudi u selima Malo Orašje i Dubona i pritom ubio osam, a ranio 12 osoba nalazi se u pritvoru, a, kako navode iz Višeg javnog tužilaštva u Smederevu, potrebno je da se u okviru istrage izvrše brojna vještačenja i saslušaju sjvedoci.

Kako je istraga u toku, tužilaštvo ne može da iznosi detalje samog događaja, ali ističu da će sve činjenic ei okolnosti da budu utvršene u toku postupka.

"Potrebno je da tužilaštvo sprovede složena vještačenja - balistička, DNK, kao i sva ostala potrebna vještačenja, kao i da ispita oštećena lica koja budu mogla da daju iskaz, s obzirom na njihovo zdravstveno stanje, te u svojstvu svjedoka više lica - očevidaca i svih ostalih lica koja imaju saznanja u vezi sa ovim tragičnim događajima, kao i da preduzme sve ostale dokazne radnje radi utvrđivanja neophodnih činjenica u postupku", kažu iz VJT Smederevo za Telegraf.rs.

Dodaju da će tužilaštvo blagovremeno objavljivati sve informacije koje se tiču istrage, a koje je ne ugrožavaju.

Podsjetimo, Više javno tužilaštvo u Smederevu je 6. maja, dva dana nakon pucnjave, saopćilo da se Uroš Blažić tereti za krivična djela teško ubistvo, nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i neovlašteno korišćenje tuđeg vozila.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...