POZNATI BH. PODUZETNIK ADNAN SMAILBEGOVIĆ U VELIKOJ AKVIZICIJI: Preuzima domaću kompaniju

Kompanija je objavila da posjeduje 83.549 dionica što čini 38,3 posto redovnih dionica

  • Ekonomija

  • 10. Maj 2023  

  • 0

Kompanija Wood Team d.o.o. Ilijaš preuzela je manjinski paket dionice Livnice Visoko i najavila ponudu za ostale dionice, izvještava BiznisInfo.ba.

Kompanija je objavila da posjeduje 83.549 dionica što čini 38,3 posto redovnih dionica Livnice d.d. Visoko i da će u zakonski propisanom roku objaviti ponudu za preuzimanje preostalih 134.266 redovnih dionica, što čini oko 61,7 posto dionica.

Wood Team je od 4. do 5. maja 2023. godine putem Sarajevske berze kupio spomenute dionice Livnice Visoko, tačnije 83.549 redovnih dionica po cijeni u rasponu od 2,45 KM do 2,50 KM po dionici.

Wood Team je velika i moćna kompanija što pokazuje podatak da je lani imao prihode od skoro 40 miliona KM, izvještava BiznisInfo.ba.

Većinski vlasnik kompanije je Adnan Smailbegović, poznati bh. poduzetnik i predsjednik Udruženja poslodavaca FBiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...