TURISTIČKI BUM NA SJEVEROZAPADU BOSNE I HERCEGOVINE: U odnosu na isti period prošle godine, 56 posto povećanje broja posjeta... (VIDEO)

Ljeto u kojem mnogi umjesto mora, radije biraju Unu i prirodu kojom je okružena. 

  • Ekonomija

  • 12. Maj 2023  

  • 0

Bihać je postao prepoznatljivo turističko odredište. Sve više domaćih i stranih turista želi odmor provesti upravo u ovom gradu. Lijepo vrijeme privuklo je već sada mnoge goste, a očekivanja od ljetne turističke sezone su velika.

Mir, tišina, zvuk prirode i sve moguće nijanse zelene. To je ono što nudi Nacionalni park Una u čijoj upravi očekuju da će tokom ovogodišnje sezone ovo zaštitno područje, ako ne više, posjetiti isti broj turista kao protekle - gotovo 130.000. Dolaskom proljeća, polako dolaze i turisti. Razgledaju, fotografišu i ne kriju oduševljenje. 

Česta poskupljenja diktiraju i cijenu smještaja, ali i ugostiteljskih usluga. Oni koji rade u tom sektoru moći će biti više nego zadovoljni. Ističe to i direktor Nacionalnog parka Una Amarildo Mulić. Problem predstavlja jedino nedostatak adekvatne radne snage. 

"Možemo reći da smo veoma zadovoljni s prva četiri mjeseca kada je u pitanju broj posjeta. U odnosu na isti period prošle godine, bilježimo 56 posto povećanje broja posjeta, što je dobar indikator da će i ova ljetna sezona i godina u području Nacionalnom parku Una biti veoma uspješna", navodi Mulić. 

Nakon oblaka koji su u grad na Uni došli prvo sa migrantskom krizom, a onda i sa pandemijom, bit će ovo, nadaju se Bišćani, još jedno uspješno ljeto. Ljeto u kojem mnogi umjesto mora, radije biraju Unu i prirodu kojom je okružena. 

Više u prilogu BHRT-a.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...