NJEMAČKA ŠALJE NIKAD VEĆU VOJNU POMOĆ UKRAJINI: Da li će ovo odlučiti ishod sukoba?

Njemačka je odredila novi paket vojne pomoći Ukrajini.

  • Evropa

  • 13. Maj 2023  

  • 0

Njemačka je odredila novi paket vojne pomoći Ukrajini vrijedan 2,7 milijardi evra, najveći od početka ruskog napada na Ukrajinu, prenio je danas njemački list Spiegel.

U paketu će biti 20 pješadijskih borbenih vozila tipa "Marder", zatim 30 tenkova tipa "Leopard 1", 15 protivavionskih samohodnih oklopnih topova ''Gepard'', 200 izviđačkih dronova, četiri dodatna protivvazdušna sistema tipa "Iris-T", uključujući projektile, municija i više od 200 borbenih oklopnih i logističkih vozila, dodaje se u tekstu, preneio je Reuters.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...