KINEZI NAPADAJU: Drastičan rast udjela prodaje električnih automobila u Europi, Volkswagen u problemima…

Njemačkom konkurentu Volkswagenu žele preoteti tržišni udjel u Europi.

  • Auto

  • 14. Maj 2023  

  • 0

Tržišni udjel električnih automobila isporučenih iz Kine u Njemačku više se nego utrostručio u prvom kvartalu. Od januara do marta 28,2 posto svih električnih automobila uvezenih iz inozemstva došlo je iz Kine, objavio je Savezni ured za statistiku.

U istom tromjesečju prošle godine tržišni udjel iznosio je samo 7,8 posto. 

Mnogi proizvodi za svakodnevnu upotrebu, ali i roba za energetsku tranziciju, sada uglavnom dolaze iz Kine, ističu statističari.

Kineski proizvođač električnih automobila Nio, primjerice, nedavno je objavio da njemačkom konkurentu Volkswagenu želi preoteti tržišni udjel u Europi.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...