BURNA REAKCIJA ZLATANA BEGIĆA NA ISTUP MINISTRA RAME ISAKA: "Bilo je primjera u Trećem Rajhu, gdje su agenti Gestapoa izuzimani…"

-Na spiskovima onih koji trebaju biti uhapšeni ima političara! Vjerovatno tu ima i imena notara, advokata, kazao je Isak.

  • Mini market

  • 15. Maj 2023  

  • 11

Ne stišavaju se reakcije nakon istupa novog ministra FUP-a Rame Isaka. Svoj sud o svemu iznio je državni parlamentarac DF-a Zlatan Begić.

-Ministar policije kao politička ličnost i dio izvršne vlasti bi da pravi spiskove i hapsi po vlastitom nahođenju? Istina, bilo je primjera, npr. u Trećem Rajhu, gdje su agenti Gestapoa izuzimani od pravosudne i vanjske upravne kontrole, da bi mogli mirno da prave spiskove i da hapse. (Delarue, Historija Gestapoa, 2016). Poslije nadrealista, na programu je Muppet Show, poručio je Begić.

Podsjetimo, ministar FUP-a Ramo Isak u programu Face Tv najavio je nova hapšenja.

"Svi koji su radili bilo šta nezakonito ne treba da spavaju! Na spiskovima onih koji trebaju biti uhapšeni ima političara, notara, advokata! Konaković nije ništa nudio mom sinu, a ni Izetbegović meni! Nisam osuđivan!"

-U akcije koje su se provodile bio je uključen i FUP! Prikupljali smo određene dokaze. FUP je i prije lišavao slobode određene izvršioce krivičnih djela! Uglavnom se za hapšenje koriste kantonalni MUP-ovi! Neću dozvoliti da bilo koji policijski službenik bude pripadnik bilo kakvih politika! Istražne radnje u akcijama koje su se provele su trajale dvije-tri godine! To se trebalo davno sprovesti. Trebamo uhapsiti sve koji se bave kriminalnim radnjama! O većini akcija koje se dešavaju, sve policijske uprave su informisane! Dešavalo se prije da informacije o hapšenjima procure; ta akcija onda nema ni težinu ni smisao! Ministar nije nadležan za Sky aplikaciju – policijske službe jesu.

Svi koji su radili bili šta što nisu trebali, sigurno će biti sljedeći! Hapsit ćemo sve koji su radili krivična djela; nikoga nećemo ostaviti na slobodi! Svi koji su radili bilo šta nezakonito ne treba da spavaju! u BiH se dešavaju velike promjene! Na spiskovima onih koji trebaju biti uhapšeni ima političara! Vjerovatno tu ima i imena notara, advokata, kazao je Isak.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...