OGLASILA SE EMINE ERDOGAN: "Ovaj ponos i uspjeh pripada svima nama"

Turska ide u drugi krug izbora, Erdogan za sada u blagoj prednosti

  • Svijet

  • 15. Maj 2023  15. Maj 2023

  • 1

Prva dama Turske i supruga Recepa Tayyipa Erdogana – Emine Erdogan, oglasila se na društvenim mrežama povodom izbora koji su se jučer održali u Turskoj, a na kojima je njen suprug Erdogan ostvario 49,42% glasova.

Ona je istakla da je na izborima pobijedio “vijek Turske”.

“Kao rezultat odluke našeg naroda, koji je izašao na izbore za budućnost naše djece, pobjedio je vijek Turske. Turska je bila pobjednik. Postali smo jedno, ujedinjeni, vrijedno radili za veliku i jaku Tursku. Ponovo ćemo graditi vijek Turske rame uz rame dodajući nova našim dostignućima”, poručila je Emine, prenosi TRT Haber.

Dodala je da uspjeh pripada svim Turcima.

“Izražavamo srdačnu zahvalnost našoj voljenoj naciji, koja se posvetila našoj stvari na ovom putu govoreći povjerenje, stabilnost i služenje. Ovaj ponos i uspjeh pripada svima nama. Nemojte stati sa pravim koracima za ostvarenje snova i lidersku zemlju u svim oblastima, nastavite”, zaključila je Emine Erdogan.

Podsjetimo, prema dosad poznatim rezultatima Turska ide u drugi krug izbora nakon što ni predsjednik Recep Tayyip Erdogan ni opozicioni kandidat Kemal Kilicdaroglu nisu dobili 50 posto i ponovno će se sučeliti 28. maja. Prebrojano je 99,38 posto glasova. Erdogan ima 49,42 posto glasova, a Kilicdaroglu se drži na 44,95%.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...