STOJANOVIĆ O SANJI VLAISAVLJEVIĆ: "Svjestan sam njenih diskutabilnih političkih stavova, ali..."

Nije bilo sluha i HDZ nije želio promijeniti to ime - kaže potpredsjednik Federacije BiH

  • Vijesti

  • 15. Maj 2023  15. Maj 2023

  • 49

Potpredsjednik Federacije BiH Igor Stojanović izjavio je da je vrlo svjestan "diskutabilnih stavova" federalne ministrice kulture i sporta Sanje Vlaisavljević.

Stojanović je za BHRT rekao da je stavio potpis na formiranje Vlade FBiH u kojoj se našlo i ime ministrice Vlaisavljević jer smatra da je to manja šteta za građane Federacije u odnosu na bivšu federalnu vlast.

- Duboko sam svjestan njenih političkih stavova koji su vrlo diskutabilni. Odlučio sam se staviti potpis za novi saziv Vlade FBiH jer je u tom trenutku bilo mnogo manja šteta za građane Federacije, nego ostaviti Novalića bez tri ministra nakon četiri i pol godine u tehničkoj Vladi FBiH - rekao je Stojanović.

Podsjetio je na svoje pismo koje je uputio predsjednicima stranaka, a u kojem se govorilo i pojedinim imenima u Vladi FBiH.

- Nažalost, nije bilo sluha i HDZ nije želio promijeniti to ime. Osim Sanje Vlaisavljević, insistirao sam da se promijene i neka druga imenima - kazao je on u intervjuu za BHRT.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 49

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...