VELIKA KRAĐA KRIPTO IMOVINE: Hakeri opljačkali kriptovalute u vrijednosti 721 miliona dolara

U pitanju su hakerske grupe povezane sa Sjevernom Korejom

  • HiTec

  • 15. Maj 2023  15. Maj 2023

  • 0

Hakerske grupe povezane sa Sjevernom Korejom opljačkale su 721 milion dolara vrijedne kriptovalute iz Japana od 2017. godine, javio je danas poslovni dnevnik Nikkei, pozivajući se na studiju britanskog providera blockchain analize Elliptic.

Iznos je jednak 30 posto od ukupnog broja takvih gubitaka na globalnom nivou, objavio je Nikkei.

Vijest je uslijedila nakon što su ministri finansija Grupe sedam i guverneri centralnih banaka u subotu saopćili da podržavaju mjere za suzbijanje rastućih prijetnji od nezakonitih aktivnosti državnih aktera, poput krađe kripto imovine.

Prema Ellipticu, koji je izvršio analizu u ime japanskih novina, Sjeverna Koreja je opljačkala ukupno 2,3 milijarde dolara u kriptovaluti od preduzeća između 2017. i 2022. godine, prenosi Reuters.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...