BOSANKA NA RADARU PREDSJEDNIKA SAD-a: Mlada naučnica sa savršenim prosjekom u ranoj fazi karijere ostvarila nevjerovatne rezultate...

Ona je u ranoj fazi svoje karijere već proizvela rezultate istraživanja i asistent je na dodiplomskim studijama (rijetkost).

  • Društvo

  • 16. Maj 2023  

  • 4

Edhem Čustović, osnivač BH Futures Foundation koja podržava mlade talentovane ljude iz svijeta nauke, ukazao je na još jedan biser BiH koji niže uspjehe u SAD-u, javlja Ljudski.ba.

Nejra Mujkanović je osvojila izuzetnu seniorsku nagradu za 2023. na Odsjeku za biomedicinsko inženjerstvo na Državnom univerzitetu San Jose State University u Kaliforniji za svoj istraživački projekat.

Ova mlada djevojka je veliki intelektualni i istraživački kapacitet. Ona je već na dodiplomskom nivou pokazala visok kapacitet za istraživanje biomedicinskog inženjerstva. Ona je jedna od najistaknutijih studenata koja je navedena kao stipendista predsjednika SAD-a za savršen prosjek ocjena i dekanova stipendija za vrlo visoka akademska postignuća.

Ona je u ranoj fazi svoje karijere već proizvela rezultate istraživanja i asistent je na dodiplomskim studijama (rijetkost).

Nejra predstavlja budućnost bosanskohercegovačkih istraživača u inostranstvu.

-Nejra, nisi prošla nezapaženo. Pomno pratim tvoj rad i nadam se da ćemo te integrirati u našu globalnu mrežu bosanskohercegovačkih istraživača i profesionalaca. Čestitamo ti na svim dosadašnjim dostignućima i želim ti sve najbolje! Čestitam i tvojim roditeljima. Moraju biti ponosni, jer znam da mi jesmo, poručio je Čustović.

  

 

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...