DANAS POČINJE NOVO SUĐENJE U SLUČAJU DŽENAN MEMIĆ: "Dolazi vrijeme u kojem više niko nije nedodirljiv"

"Više mi je stalo da ovi što su prikrivali dokaze i zataškavali sve budi privedeni pravdi. Ovi su opasniji od samog ubice", kaže Muriz Memić

  • Hronika

  • 16. Maj 2023  16. Maj 2023

  • 1

Na Sudu Bosne i Hercegovine u Sarajevu danas počinje novo suđenje Zijadu Mutapu i drugima u slučaju Dženan Memić.

Apelaciono vijeće je poništilo raniju presudu kojom su svi optuženi oslobođeni.

Podsjetimo, u slučaju Dženan Memić, za prikrivanje dokaza i načina na koji je mladić stradao u februaru 2016. godine, optuženi su Zijad Mutap, njegova kćerka Alisa (Mutap) Ramić, Hasan Dupovac, Muamer Ožegović te Josip Barić.

Do sada su u slučaju Dženan Memić vođena četiri sudska postupka. Porodica već osam godina pokušava da sazna ko je odgovoran za Dženanovu smrt.

Uoči novog suđenja, otac Dženana Memića, Muriz Memić za N1 je rekao je da dolazi vrijeme gdje više niko "nije nedodirljiv" i da se nada da će ovaj slučaj biti okončan.

“Imamo sad ponovljeni postupak na Tužilaštvu BiH i nadam se konačno i postupak protiv ubica. Više mi je stalo da ovi što su prikrivali dokaze i zataškavali sve budi privedeni pravdi. Ovi su opasniji od samog ubice. Mijenja se i vlast i ljudi u dubokoj državi. Ja samo tražim istinu i pravdu. Da neko nekoga ubije i da uživa? S Božijom pomoći, ja ću to istjerati do kraja”, rekao je Muriz Memić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...