IZNENADA I BEZ NAJAVE: Nikšić sazvao hitnu sjednicu Vlade Federacije BiH, oglasio se ministar Ramo Isak....

Ured Vlade FBiH za odnose s javnošću će dostaviti fotografije, te saopćenje za javnost po završetku sjednice, saopćeno je iz tog ureda. 

  • Politika

  • 17. Maj 2023  17. Maj 2023

  • 11

Hitna sjednica Vlade Federacije bit će održana danas, s početkom u 13:30 sati, u sjedištu Vlade Federacije BiH u Sarajevu.

Dnevni red 1. hitne sjednice bit će objavljen na web stranici Vlade FBiH (u sekciji „sjednice“) odmah po njegovom usvajanju.

Na sjednici će se raspravljati o izboru direktora Federalne uprave policije, potvrdio je za BHRT Ramo Isak, federalni ministar unutrašnjih poslova.

Sjednicu je sazvao premijer Nermin Nikšić, a Vlada bi trebalo da donese odluku o imenovanju v.d. direktora FUP-a.

Oko ove pozicije godinama traju stranačke nesuglasice, a do sada je funkciju kao vršilac dužnosti direktora obnašao Ensad Korman.

Kormanu je krajem januara istekao mandat vršioca dužnosti direktora Federalne uprave policije (FUP), nakon čega je Vlada Federacije BiH donijela odluku kojom je Kormanu omogućeno da još tri mjeseca upravlja Federalnom upravom policije.

On je prošlog mjeseca tražio da se razriješi ove funkcije. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...