VODEĆA OPOZICIONA PARTIJA U RS NA PREKRETNICI: 11. juna SDS će birati novog predsjednika

Milićević je istako da će SDS ponuditi Deklaraciju o zaštiti državne imovine koji se odnosi na državnu imovinu u skladu sa važećim sporazumima.

  • Politika

  • 17. Maj 2023  

  • 0

Izborna skupština SDS bice održana 11.juna u Banjaluci. Na sjednici će biti izabran predsjednik SDS i članovi Glavnog odbora, istakao je nakon sjednice Predsjedništva SDS održane u Istočnoj Ilidži v.d. strane Milan Miličević.

"Odluka stranke je da uvijek trebaju da traju unutarstranački izbori jer postoje sredine u kojima je potrebno puno da se radi da bi se napravila struktura spremna za Izbore 2024.godine, kaže Miličević, piše BN televizija.



Dodaje da u ovom momentu ne postoje bilo kakve turbulencije u SDS u smislu bilo kakvih klanova, ali da postoje različita razmišljanja i viđenja o kojima se razgovara i treba da se razgovara.

Na sjednici je bilo riječi i o akturlnim politickim temama.

Milićević je istako da će SDS ponuditi Deklaraciju o zaštiti državne imovine koji se odnosi na državnu imovinu u skladu sa važećim sporazumima.

Navodi da je jasan stav SDS da se ne mogu identifikovati dva pojma državna imovina i javna imovina. Sve ono što čini prirodna bogatstva ne može biti tretirano kao državna imovina, kaže Miličević.

Milicevic navodi da su u pripremi dva dokumenta koja će biti ponuđena Narodnoj skupštini Republike Srpske i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Prvi je Zakon o sukobu interesa, jer trenuta omisija o sukobu interesa ne daje stav da li je neko u sukobu interesa ili ne. Taj dokument je uveliko u pripremi.
Dugi dokument je Zakon o PDV.

Kada je riječ o nastavku sjednice PS BiH i Zakonu o Oružanim snagama Miličević je rekao da žele da budu legalisti, jer kako kaže postoje zaključci NS RS o toj oblasti doneseni prije osam mjeseci, koji nisu ispoštovani, a politička manipulacija SNSD- a je došla do izražaja.

U narednom periodu zauzeće stav kako će se poslanici ponašati po tom pitanju, kaže on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...