ZLATKO MILETIĆ, OTVORENO: „Ti projekti su privatno-politički, stranački, tajkuni iz dvije stranke uzeti novac…“

"Da vidimo ko to pravi, ko to finansira, preko čijeg zemljišta prolazi, ko će imati koristi i koji će građani to upotrebljavati”, kazao je Miletić

  • Politika

  • 18. Maj 2023  18. Maj 2023

  • 3

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je na nedavnoj sjednici usvojilo je nekoliko važnih odluka, a između ostalog one koje su usvojene tiču se i Južne i Istočne interkonekcije. Na sjednici se našlo 26 tačaka, a odluka koja se tiče Nacrta osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Hrvatske o izgradnji plinovoda “Južna interkonekcija BiH i Hrvatske” na pravcu Zagvozd – Posušje – Novi Travnik sa odvajanjem za Mostar.

Nekadašnji direktor Federalne uprave policije, sadašnji parlamentarac, delegat u Domu naroda državnog parlamenta, Zlatko Miletić je gostujući u programu N1 TV kazao da nema ništa protiv tih opcija u smislu privrednog razvoja BiH.

“Ja nemam ništa protiv toga uvjetno rečeno gledano u smislu privrednog razvoja BiH. Ali kako su oni nas maltretirali oko PDV-a i akciza, ja bih volio vidjeti oko oba ta priključka visibility studiju. Da vidimo ko to pravi, ko to finansira, preko čijeg zemljišta prolazi, ko će imati koristi i koji će građani to upotrebljavati”, kazao je Miletić i nastavio:

“U konačnici da li imamo odobrenje Evropske energetske zajednice, da vidimo čiji kapital stoji iza toga. Kad sve to riješimo, nemam ništa protiv da se to napravi ali zašto ima neko protiv da se dvije rečenice zakona o gasu usvoje u Parlamentu BiH po propisima?”.

“To ljudi neće, ali zašto neće? Zato što su ti projekti privatno-politički, stranački i zato što će tu tajkuni iz dvije stranke uzeti novac”, dodaje Miletić.

Čije stranke?

“SNSD i HDZ, ja sam ubijeđen u to”, kazao je.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...