"RAME UZ RAME S VOJNICIMA NA PRVOJ LINIJI ODBRANE": Lendo razgovarao sa predstavnicama Udruženja pripadnica Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Lendo je izrazio punu podršku radu Udruženja i aktivnostima koje poduzimaju na očuvanju kulture sjećanja.

  • Vijesti

  • 18. Maj 2023  18. Maj 2023

  • 1

Potpredsjednik FBiH Refik Lendo upriličio je danas sastanak s predstavnicama Udruženja pripadnica Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Predsjednica Udruženja Meldijana Arnaut Haseljić upoznala je Lendu o radu i aktivnostima Udruženja, te planovima o budućem radu.

U Armiji Republike BiH borilo se 5.360 žena. Njih 13 odlikovano je najvećim ratnim priznanjem "Zlatni ljiljan", a devet posthumno.

Lendo je izrazio punu podršku radu Udruženja i aktivnostima koje poduzimaju na očuvanju kulture sjećanja, časti i digniteta žena pripadnica Armije Republike BiH, heroina koje su dale svoj doprinos u odbrani tokom agresije na državu Bosnu i Hercegovinu.

"Uloga i doprinos žena u odbrani našeg naroda i naše jedine domovine, države Bosne i Hercegovine mora biti adekvatno društveno prepoznata i vrednovana, jer su i žene, rame uz rame sa vojnicima bile sa puškom u ruci na prvoj liniji odbrane, ali i bile medicinske sestre, doktorice i obnašale druge, vrlo odgovorne funkcije u Armiji", rekao je Lendo.

Potpredsjednik FBiH Refik Lendo upriličio je danas sastanak sa predstavnicama Udruženje pripadnica Armije RBiH....

Objavljuje Refik LendoČetvrtak, 18. svibnja 2023.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...