OHRABRUJUĆE VIJESTI IZ USK: Situacija se smiruje, život se vraća u normalu

Pečenković ističe da su sve službe lokalnih zajednica angažovane - stavile su na raspolaganje sve što su imale, ali i da se situacija počinje smirivati i da se život vraća u normalu.

  • Vijesti

  • 18. Maj 2023  

  • 0

Vodostaj rijeka u Unsko-sanskom kantonu (USK) opada, a novih padavina nema.

Pomoćnik direktora Civilne zaštite USK Muhamed Pečenković kaže da je nivo Une u Bihaću jučer bio 170, a danas je 142 cm, dok je nivo Sane u Sanskom Mostu jučer bio 405, dok je danas 313 cm.

Pečenković ističe da su sve službe lokalnih zajednica angažovane - stavile su na raspolaganje sve što su imale, ali i da se situacija počinje smirivati i da se život vraća u normalu.

"Što se procjene štete tiče, ona treba početi čim komisije budu mogle doći do poplavljenih objekata", rekao je Pečenković, piše Federalna.ba.

Podsjetio je na poplave iz decembra 2022. godine - komisije za procjenu šteta u Bihaću i Sanskom Mostu su uradile dio posla za koji su nadležne te je kantonalna komisija predložila, a Vlada USK usvojila dvije odluke kojima se dodjeljuje finansijska pomoć Bihaću 71.600 KM i Sanskom Mostu 220.000.

Općinska komisija Bosanske Krupe još nije završila posao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...