DRAMATIČNO U SUSJEDSTVU: Očekuje se rekordan vodostaj, strahuje se od najgoreg scenarija, vojska ojačava nasipe...

Vodostaj je sinoć bio oko jednog metra ispod vrha nasipa. 

  • Hronika

  • 19. Maj 2023  

  • 1

U mjestu Krnica kod Petrinje oko 30 pripadnika Hrvatske vojske ojačavalo je noćas nasip dio kojega je stradao u potresu. Vojnici su ubacivali vreće u bager koji ih je prebacivao u kamion koji ih je vozio još kilometar udaljenosti. Radili su cijelu noć.

Smatra se da je taj dio trenutno najkritičnija tačka, a ojačavanje je počelo još tokom dana.  Vodostaj je sinoć bio oko jednog metra ispod vrha nasipa. 

altalt Zbog obilnih kiša posljednjih dana u nekim dijelovima Hrvatske traju žestoke borbe s poplavama. Situacija je teška i u Petrinji koja očekuje dolazak vodenog vala. U Sisku je voda probila nasip koji je oštećen u potresu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...