TABAKOVIĆ ISPRED HAALANDA - TRENUTNO JE NAJEFIKASNIJI FUDBALER EVROPE: "Pitanje njegovog prelaska u našu reprezentaciju je u rukama..."

(...) Zvjezdana Misimovića.

  • Sport

  • 19. Maj 2023  19. Maj 2023

  • 2

Haris Tabaković, švicarski nogometaš bosanskog porijekla, igra u izvrsnoj formi, što je dokazano vodećom pozicijom po broju golova u 2023. godini među svim igračima u TOP 10 europskih liga.

Tabaković je postigao 15 pogodaka u posljednjih 12 utakmica, isto koliko i Alexandre Lacazette i Erling Haaland. No, za taj uspjeh igračima Lyona i Manchester Cityja je trebalo 16, odnosno 18 utakmica, dok je Tabakoviću bilo potrebno samo 12.

Važno je napomenuti da se ovi golovi odnose samo na ligaška natjecanja, ali nema sumnje da se ovaj sjajni napadač nalazi u vrhunskoj formi. Tabaković je 28-godišnji nogometaš koji igra za bečku Austriju, a o njemu je selektor naše reprezentacije Faruk Hadžibegić govorio u intervjuu za Klix.

“Pratim njegove rezultate i znam za njega. Pitanje njegovog prelaska u našu reprezentaciju je u rukama Zvjezdana Misimovića. Također, zanimljiv mi je i Jašić iz austrijskog prvenstva. Međutim, ne mogu sve nove igrače odmah pozvati na popis. U napadu već imamo Džeku, Demirovića, Prevljaka i na primjer Kodru, koji trenutno igra izvrsno. Nisam siguran trebam li ga sada pozvati samo da ga pozovem. On je zanimljiv igrač, iskusan, ima 28 godina... To nije ista situacija kao s Dedićem ili Huseinbašićem, koji su mlađi”, rekao je selektor reprezentacije BiH.

Prije dolaska u Austriju, Tabaković je igrao za Lustenau, DVTK, Debrecen, Grasshoppers, Young Boys i Wil, a prošao je i omladinske kategorije švicarske reprezentacije. 

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...