SAMIR BEKRIĆ UOČI UTAKMICE S POSUŠJEM: "Željo je bio moj san, nisam ni svjestan da je u nedjelju posljednji meč"

Bit će ovo posljednji meč za iskusnog veznjaka u dresu Željezničara, a već sada rade velike emocije.

  • Sport

  • 19. Maj 2023  19. Maj 2023

  • 0

Fudbalski klub Željezničar u nedjelju će u okviru 32. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine snage odmjeriti snage sa Posušjem na stadionu Grbavica, a eventualnom pobjedom tim Nermina Bašića ostao bi u igru za plasman u Evropu naredne sezone, prenosi N1.

Meč je najavio iskusni fudbaler Plavih Samir Bekrić.

“Dolazi nam jako nezgodna ekipa. Dobro su organizovan klub, ali se nadam da ćemo mi pokazati pravo lice i da se nagradimo za sve što smo do sada uradili. Sjajan momenat za nas i naše navijače, odlučujemo sami o sebi i pred našim navijačima. Nadam se da ćemo biti pravi, jer smo zaslužili da nam se ciljevi ispune. Radili smo pošteno i iskreno, zaslužili smo da se radujemo“, rekao je Bekrić.

Bit će ovo posljednji meč za iskusnog veznjaka u dresu Željezničara, a već sada rade velike emocije.

“Nisam ni svjestan toga. Nije problem se oprostiti od nogometa, problem se oprostiti od Željezničara. Imam sreću da ostajem tu, uz sjajni klub i navijače. Prioritet nam je da dobijemo u nedjelju te ispunimo ciljeve. Neću puno o oproštaju, najvažnija je ekipa i da dobro odigramo“, ističe Bekrić.

Ipak, Bekrić će i nakon igračke karijere ostati na Grbavici.

“Ponavljam, nisam ni svjestan ekipe. Emotivno sam vezan za klub i kada sam išao vani, jedva sam čekao da se vratim. Kada sam bio i u top formi vani, mogao sam potpisati najbolje ugovore, a vraćao sam se da pomognem ovdje. Odrastao sam u Srebreniku, ali sanjao sam o Željezničaru. San nije bio Real i neki drugi klubovi, ponosan sam na sebe i zahvaljujem se svim ljudima, navijačima, ali i vama novinarima”, zaključio je Bekrić.

Bekrić je za Željezničar nastupao u tri navrata. Ukupno je odigrao 206 utakmica, postigao 48 golova i upisao 33 asistencije.

Utakmica ovih rivala, kao i čitavo 32. kolo Premijer lige BiH igra se u nedjelju od 17 sati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...