HOROR U RUSIJI: Muž i žena pravili pite od ljudskog mesa, u stanu pronađeni...

Bivši prijatelj para, umirovljeni oficir zračnih snaga Sergej Labincev, ispričao je kako ga je par iznenada napao zbog lažne optužbe da je spavao s Natalijom.

  • Svijet

  • 06. Maj 2024  

  • 2

Dmitrij Bakšev i Natalia Bakševa navodno su ubili desetine ljudi u periodu od 18 godina prije nego je policija 2017. godina otkrila njihovu kanibalsku jazbinu. U stanu u Rusiji pronađeni su odrezani dijelovi tijela i fotografije jela pripremljenih koristeći ljudsko meso, piše Daily Mail.

Dmitrij i Natalia, koji su tada imali 35 odnosno 42 godine, uhapšeni su nakon što su radnici na cesti pronašli telefon s fotografijama na kojima Dmitrij drži odsječenu ljudsku ruku. Kad je policija pretražila njihov stan u Krasnodaru navodno su pronađeni odsječeni dijelovi tijela, ukiseljeni ljudski ostaci, desetak kriški kože te kanibalske snimke koje prikazuju kako kuhati ljudsko meso.

Istražitelji tvrde da je par koristio stranice za upoznavanje kako bi regrutirao žene koje će ubijati i s njima jesti meso. Dmitrij i njegova supruga osuđeni su samo za ubistvo konobarice čiji su djelomični ostaci pronađeni u njihovom hladnjaku i zamrzivaču.

Elena Varuševa (35) navodno je ubijena nakon što ju je Natalia optužila da je zavela njenog supruga koji je potom zario nož u konobaricu. Istražitelji tvrde kako je Elena živjela u istom kompleksu kao i par te povremeno s njima pila, Natalia je postala ljubomorna što je dovelo do svađe.

- Supruga se požalila i kao rezultat je njen muž nasmrt izbo ženu. Natalia je aktivno sudjelovala u ubistvu i poticala svog supruga na isto, rekao je Vadim Bugayenko iz ruskog istražnog odbora.

Ubistvo je otkriveno nakon što je cestarski radnik Roman Komijakov ponašao Dmitrijev mobitel na ulici i vidio fotografije na kojima pozira s dijelovima ženskog tijela.

- Postavljali smo asfalt kad sam pronašao telefon. Otvorio sam galeriju i vidio dvije fotografije na kojima mi se činilo da se nalaze glava i ruka, rekao je.

Dmitrij je došao tražiti telefon, no radnik mu je rekao da nije ništa pronašao. Kasnije je telefon predao policiji koja je tako ušla u trag kanibalima. Elenini ostaci pronađeni su u hladnjaku, zamrzivaču, u tavi na ploči za kuhanje, a onda je identificirana kao osoba s čijom se glavom ubica fotografirao.

- Na jednoj fotografiji nalazi se kuhana ljudska glava na tanjuru s mandarinama. Umjesto oči u očnim dupljama se nalaze masline, a na nosu je pričvršćen limun, rekao je izvor lokalnim medijima 2017. godine.

Fotografija je snimljena 28. 12. 1999. godine zbog čega mnogi sumnjaju kako je par ljude ubijao i jeo punih 18 godina. Policijska potraga kasnije je policajce odvela i do Elenine odsječene glave koja se nalazila u kontejneru u blizini kuće.

- Pregledavajući fotografije, Natalia je prepoznala i identificirala više od 30 žrtava koje su zajedno ubili i pojeli. U kući su pronađeni mobiteli žrtava kao i snimke kako kuhati jela od ljudskog mesa, rekao je policijski izvor.

Susjedi su lokalnim medijima rekli da je bivša medicinska sestra Natalia radila i prodavala pite kako bi povećala svoje prihode te se hvalila vlasnicima restorana da može nabaviti meso.

Bivši prijatelj para, umirovljeni oficir zračnih snaga Sergej Labincev, ispričao je kako ga je par iznenada napao zbog lažne optužbe da je spavao s Natalijom.

- I ja sam mogao biti pojeden. Sinoć sam imao noćnu moru da od mene rade meso na pari. Prije nekih šest sedmica jedva sam preživio. Mogli su me pojesti da nisam bio u dobroj fizičkoj formi, a te ljude poznajem godinama i uvijek sam im pomagao, rekao je Labincev.

Odvjetnica Julia Fedotova tvrdila je da je ubistvo i rezanje tijela konobarice izveo vješt ‘mesar‘ koji je imao prethodnog iskustva, što ukazuje na to da mu to nije prvo ubistvo. Istaknula je da je u prvom svjedočenju Natalia rekla kako je njezin suprug ‘dijelove tijela stavio u kupaonicu, odrezao kožu s lobanje, zubima otkinuo uši i usne te ih pojeo‘.

Natalia je tokom ispitivanja priznala da je kanibal, no kasnije je izjavu povukla. Fedotova je pitala kako je Dmitrij stručno odrezao ubijenu i izvadio srce ako je bio ubica početnik, kako su tvrdili policajci. Također je postavila pitanje zašto su dijelovi tijela bili stručno sačuvani u hladnjaku i zamrzivaču, ako nisu kanibali.

Istražitelji insistiraju na tome da se par upoznao tek 2012. tako da prije toga nisu mogli zajedno sudjelovati u kanibalskim djelima i tvrde da je jeziva slika koja prikazuje ‘gozbu‘ bila lažna.

Natalia je osuđena na 11 godina zatvora nakon tajnog suđenja 2018. zbog poticanja na ubistvo Elene Vashrusheve, dok je njezin suprug Dmitrij osuđen na 13 godina zatvora za Elenino ubojstvo, ali je umro u zavoru u koji je bio zatvoren 2020. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...