SVEČANO SE OB(R)UKAO: Denis Bećirović kasno javio da dolazi, pa ga jedva "ugurali" u prvi red na inauguraciji Jakova Milatovića! (FOTO)

Njegov iznenadni dolazak prisilio je protokol da mu na brzinu osigura isti značaj kao i ostalim članovima Predsjedništva BiH, pa su brže-bolje donijeli stolicu i "uglavili" Bećirovića u skupštinski prolaz između Željka Komšića i američkog diplomate Gabriela Escobara!

  • Mini market

  • 20. Maj 2023  20. Maj 2023

  • 7

Denis Bećirović, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, napravio je danas omanji diplomatski skandal i napravio probleme protokolu tokom inauguracije Jakova Milatovića, novog predsjednika Crne Gore. Bećirović se, tvrde svjedoci, pojavio u sali Parlamenta Crne Gore, iako domaćini nisu očekivali njegov dolazak na svečanu inauguraciju. Da bi se izbjegao skandal, protokol je brže-bolje donio pomoćnu stolicu i smjestio Bećirovića u prvi red uz drugo dvoje članova Predsjendištva BiH Željku Cvijanović i Željka Komšića. Bećirović je zakrčio prolaz između dva reda u crnogorskom Parlamentu, ali je ipak bio zadovoljan reakcijom protokola. Našao se u prvom redu gostiju zajedno sa kolegama iz Predsjedništva BiH, te Aleksandrom Vučićem, predsjednikom Srbije i Zoranom Milanovićem, predsjednikom Hrvatske.

Foto: Youtube / Screenshot

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine su prije desetak dana dobili poziv iz Crne Gore da prisustvuju inauguraciji predsjednika te države Jakova Milatovića. Željka Cvijanović i Željko Komšić su odmah prihvatili poziv i potvrdili svoj dolazak u Podgoricu. Denis Bećirović je odlučio da još malo razmisli prije nego što donese odluku. Možda je razlog njegovom "oprezu" bio taj što je na predsjedničkim izborima podržao (kao i Komšić, uostalom) Mila Đukanovića

Na kraju je Bećirović ipak odlučio da otputuju na inauguraciju, ali je to učinio prekasno za promjenu protokola koji se brinuo o rasporedu zvanica. Njegov iznenadni dolazak prisilio je protokol da mu na brzinu osigura isti značaj kao i ostalim članovima Predsjedništva BiH, pa su brže-bolje donijeli stolicu i "uglavili" Bećirovića u skupštinski prolaz između Željka Komšića i američkog diplomate Gabriela Escobara!

Foto: Youtube / Screenshot  

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...