UBJEDLJIVO NAJMANJI: Premiership bi se od ljeta mogao igrati na neobičnom stadionu

Kenilworth Road prima svega 10.356 gledatelja, a posebnu pažnju privlači okruženje u kojem se nalazi jer je smješten vrlo usko uz brojne porodične kuće.

  • Šareni svijet

  • 20. Maj 2023  

  • 0

Engleski drugoligaš Luton Town izborio je finalni duel protiv Coventryja za historijski ulazak u Premiership, a u slučaju da se plasira u elitu imao bi najmanji stadion u historiji takmičenja.

Naime, Kenilworth Road prima svega 10.356 gledatelja, a posebnu pažnju privlači okruženje u kojem se nalazi jer je smješten vrlo usko uz brojne porodične kuće.

Stadione je poznat i po ulazu na tribinu Oak Stand, odakle sa stepenica možete gledati ljudima u kuće i dvorišta.

Međutim, engleski mediji pišu kako je upitno može li Luton dobiti dozvolu za nastupanje u Premiershipu na Kenilworth Roadu budući da bi klub morao uložiti više od 10 miliona eura eura kako bi prilagodio stadion zahtjevima lige.

Problem je što zbog specifičnog okruženja nisu mogući veliki radovi na preuređenju i proširenju stadiona, a poznato je da je Luton u procesu preseljenja na novi stadion.

Ipak, njegova izgradnja nije ni blizu toga da bude gotova za narednu sezonu pa su opcije ili preuređenje ili igranje na nekom drugom stadionu.

Izbor bi vjerovatno pao na stadion u 30-ak kilometara udaljenom Milton Keynesu gdje svoje utakmice inače igra MK Dons, klub koji je ove sezone ispao iz treće u četvrtu englesku ligu.

Podsjetimo, finale play-offa Championshipa između Coventryja i Lutona na raspored je 27. maja na stadionu Wembley s početkom u 17:45 sati.

(Klix.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...