BH. GOLMANA ŽELE DVA ENGLESKA KLUBA, BEGOVIĆ PORUČUJE: "Još nekoliko godina mogu biti 'jedinica'"

"I dalje sam slobodan igrač! Ovo je doba godine kada ima puno glasina, kada se puno priča, a sve je vrlo zabavno. Sljedeće dvije sedmice će postati malo jasnije", kazao je Begović

  • Sport

  • 25. Jun. 2023  

  • 0

Asmir Begović, nekadašnji reprezentativac Bosne i Herecgovine i bivši golman Evertona, trenutno je slobodan igrač, ali bi uskoro mogao saznati ime novog kluba.

Nekoliko engleskih klubova iskazalo je interes za angažmanom našeg čuvara mreže.

Prema pisanju engleskih medija, najveće šanse da angažuju Begovića imaju dva engleska kluba iz elitnog razreda tamošnjeg fudbala - Luton Town, novi član Premier lige, ali i Nottingham Forest koji je u potrazi za pojačanjem na golmanskoj poziciji.

Begović je za Talksport poručio kako bi se sve trebalo znati narednih dana, prenosi Faktor.ba.

"I dalje sam slobodan igrač! Ovo je doba godine kada ima puno glasina, kada se puno priča, a sve je vrlo zabavno. Sljedeće dvije sedmice će postati malo jasnije. Definitivno je bilo nekih razgovora sa određenim ljudima, određenim klubovima i mislim da će se u narednih nekoliko sedmica zahuktati", kazao je Begović, koji se nada da, iako ima 36 godina, još može biti "jedinica":

- Svakako se još uvijek osjećam da to mogu. Imao sam veliku sreću u karijeri sa povredama i radim veoma naporno da se brinem o sebi i da budem u dobroj fizičkoj i psihičkoj kondiciji, tako da mislim da još nekoliko godina mogu igrati kao broj jedan.

Begović je u karijeri nastupao za Ipswich, Yeovil, Portsmouth, Stoke City, Chelsea, Milan, Bournemouth i Everton.

Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine nastupio je 63 puta.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...