VRLO JEDNOSTAVNO; NAPRAVITE OVAJ DOMAĆI SPREJ: I mravi će se razbježati iz vaše kuće za dvije sekunde

Mravi ne vole miris sirćeta jer im on ometa tragove feromona.

  • Jeste li znali

  • 21. Maj 2023  21. Maj 2023

  • 0

Napravite samo ovaj domaći sprej i riješit ćete se mrava za dvije sekunde.

Sastojci:

30 kapi eteričnog ulja nane

10 kapi eteričnog ulja karanfilića

15 kapi eteričnog ulja pomorandže

pola šolje bijelog sirćeta

pola šolje vode

Priprema:

Sve ovo stavite u raspršivač, dobro promućkajte i isprskajte sve ćoškove u kući ili oko ormara i svuda gdje ste vidjeli mrave ili gdje bi oni mogli da uđu u kuću.

Držite sprej nadomak ruke pa ga redovno koristite, a možete i da natopite pamučne krpice ovom tečnošću i stavite ih tamo gdje se mravi najviše pojavljuju.

Sirće je djelotvorno i samo protiv mrava, a ako mu dodate ova eterična ulja, zauvijek će ukloniti ove napasnike iz vašeg doma.
Mravi ne vole miris sirćeta jer im on ometa tragove feromona. Sirće ima tu moć i da ubije mrave, pa njim isprskajte kolonu mrava u kući, sačekajte nekoliko minuta i samo mrtve mrave pokupite papirnim ubrusom.  

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...