ŠOKANTNE PORUKE HRVATSKOG EUROPARLAMENTARCA: „Vlasti u Sarajevu konačno kooperativne, osigurati da tipovi poput Komšića nikada više ne budu birani…“

Posebnu pozornost izazvao je njegov stav o izmjeni Izbornog zakona kada je spomenuo člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

  • Politika

  • 22. Maj 2023  22. Maj 2023

  • 53

Bosna i Hercegovina ima jasan put kojim želi prema Europskoj uniji, no na tom putu i dalje stoje brojne prepreke. Formiranje federalne vlasti i očekivanja od kolacije koju predvode Trojka i HDZ komentirao je HDZ-ov europarlamentarac Tomislav Sokol.

Sokol, inače poznat po desničarskim stavovima, i u izbornoj kampanji, uz nezaobilaznu Željanu Zovku, pružao je podršku Draganu Čoviću i HDZ-u BiH. Ovoga puta za RTV HB; stranačko glasilo Čovićevog HDZ-a, govorio je o očekivanjima od nove kolacije na federalnom i državnom nivou, a posebnu pozornost izazvao je njegov stav o izmjeni Izbornog zakona u BiH kada je spomenuo člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Više pogledajte u nastavku.

Komentari - Ukupno 53

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...