OŠTRA REAKCIJA IZ HRVATSKE: Zabraniti „Pušenje“, pa nije Nele Karajlić Zvonko Bogdan…

Karajlić je, podsjetimo, u Beogradu osnovao "No smoking orkestra", iz kojeg ga je kasnije izbacio još jedan bivši Sarajlija, Emir Kusturica, a ovih dana najavljen je i njegov nastup u Hrvatskoj s proslavljenim violinistom Stefanom Milenkovićem.

  • Kultura

  • 22. Maj 2023  22. Maj 2023

  • 7

Nakon oštre polemike bivših članova legendarnog sarajevskog benda "Zabranjeno pušenje", stižu reakcije sa svih strana.

Davor Sučić , alias Sejo Sexon, zaprijetio je sudskom zabranom bivšem pjevaču Nenadu Jankoviću , alias Nele Karajlić, ukoliko ne prestane koristiti ime Zabranjeno pušenje, a ovaj mu je odgovorio kako je ime bendu dala njegova majka, te kako bi mu bilo žao da nakon svega „Pušenje“ prestane s radom.

Karajlić je, podsjetimo, u Beogradu osnovao "No smoking orkester", iz kojeg ga je kasnije izbacio još jedan bivši Sarajlija, Emir Kusturica , a ovih dana najavljen je i njegov nastup u Hrvatskoj s proslavljenim violinistom Stefanom Milenkovićem .

Nastup Karajlića i Milenkovića u Zagrebu za Ljudski.ba komentirao je hrvatski profesor Zdenko Samaržija .

-Preslušao sam snimku koncertnog dueta s njih 35 na pozornici između dr. Karajlića i Stefana Milenkovića i ako je netko u pravu, u pravu je Davor Sučić - kičeraj treba zabraniti svejedno iz kojeg razloga. Prestrašno. U Pachelbelov Kamon ubacili su stihove Zabranjenog pušenja i skontali da je u svakoj pjesmi previše riječi pa ih je Nele progutao, a Milenković se u maniri šefa neusviranog ciganskog benda improvizatorski bacao u sviranje ljestvice bez ritma, a gudačice su vapile za dirigentom jer se ne snalaze. u partizuri, kazao je Samaržija, te dodao:

nele

-Bijedna imitacija sladunjavog Bajage i simfoničara samo što je umjesto neusviranog Milenkovića partiture ispisao Vojkan Borisavljević , koga su kao ikonu gledali i rockeri. S pravom, jer je Borisavljević genije pod čijim vodstvom i Bajaga zvuči simpatično, a Milenković je bio genije pa se evoluirao u degeniju. Pa nije Milenković sluhist poput Ignaca Šena niti je Nele Zvonko Bogdan.

Tako ti je, mala moja, kad u Bijograd dođu primitivca dva i zatruju građanski i uljuđeni Beograd, rekao je za Ljudski.ba Samaržija.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...