POZNAT PRVI FINALISTA VELIKOG FINALA NBA LIGE: LeBron nije mogao sam protiv sjajnog Jokića i društva, "Nuggetsi" za povijest

"Denver Nuggetsi" sada čekaju protivnika, šampione Istočne konferencije. "Miami Heat" vodi u seriji protiv "Boston Celticsa" sa 3:0 i već sutra bi se mogao znati drugi finalista Velikog finala.

  • Svijet

  • 23. Maj 2023  

  • 0

"Danver Nuggetsi" prvi put u svojoj povijesti plasirali su se u finale Play offa NBA Lige nakon što su i u četvrtoj utakmici savladali "Los Angeles Lakerse" 113-111. Nikola Jokić još jednom je bio heroj pobjede svoga tima sa još jednim triple-doubleom, 30 poena, 14 skokova i 13 asistencija. Jokić je kraj utakmice dočekao u suzama nakon što je proglašen najboljim igračem Play offa Zapadne konferencije.  Rekao je da je on samo jedan od sjajnih igrača koji su donijeli "Nuggetsima" povijesni uspjeh.

Skromni Jokić je donekle bio u pravu, jer su mu u noćašnjoj pobjedi sjajno pomagali Jamal Murray sa 26 i Aaron Gordon sa 22 poena.

"Lakersi" su prvo poluvrijeme vodili sa 15 koševa razlike prvenstveno zahvaljujući neuhvatljivom LeBron Jamesu koji je ubacio 31 poen. U nastavku su gosti izjednačili i prešli u vodstvo koje su držali do kraja utakmice. LeBron, koji je na parketu proveo svih 48 minuta igre, imao je 3 sekunde prije kraja priliku za izjednačenje, ali je blokiran. Utakmicu je završio sa 40 poena, 10 skokova i 9 asistencija.

"Denver Nuggetsi" sada čekaju protivnika, šampione Istočne konferencije. "Miami Heat" vodi u seriji protiv "Boston Celticsa" sa 3:0 i već sutra bi se mogao znati drugi finalista Velikog finala.

(SB)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...