ABDULAH SKAKA PRIVEDEN U MUP KS: U toku ispitivanje bivšeg gradonačelnika Sarajeva

Skaka navodno nije osumnjičen za slučajeve Vidikovac i EYOF

  • Vijesti

  • 23. Maj 2023  23. Maj 2023

  • 13

Sarajevska policija od jutros pretresa kuću Abdulaha Skake, bivšeg gradonačelnika Sarajeva i aktuelnog ambasadora Bosne i Hercegovine u Kataru, potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo. 

Prema još nepotvrđenim informacijama, Skaka je priveden u prostorije MUP-a KS i u toku je njegovo ispitivanje.

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka osumnjičen je da je zloupotrijebio položaj kada je odobreno sufinansiranje rasvjete u općini Trnovo koja je došla do njegove vikendice, objavio je portal Istraga na Twitteru.

- Osim toga, Skaka je osumnjičen da je nezakonito angažirao četvero savjetnika u kabinetu gradonačelnika Sarajeva (Maja Hadžihalilović, Nedim Tvrtković, Erna Čolić i Ensar Eminović), te za pružanje finansijske pomoći sebi bliskim nevladinim organizacijama. Skaka nije osumnjičen za slučaj Vidikovac gdje je u sumnjivim poslovima bio uključen sin Denisa Zvizdića, zamjenika predsjednika NiP-a. Također, Skaka nije osumnjičen za slučaj EYOF koji je realiziran s Gradom Istočno Sarajevo. U poslovima oko EYOF-a su, osim Skake i Ljubiše Ćosića, bili uključeni aktuelni potpredsjednik Federacije Igor Stojanović i Jasmin Ademović, aktualni predsjedavajući Gradskog vijeća (sin zamjenika predsjednika NiP-a Kemala Ademovića) - objavljuje Istraga.

Policijski službenici Sektora kriminalističke policije i Sektora za policijsku podršku Uprave policije MUP-a KS, pod nadzorom postupajućeg tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i dalje provode operativno-taktičku akciju „Vizionar“.

U toku su pretresi na više lokacija na području Kantona Sarajevo, a više osoba je privedeno u službene prostorije Uprave policije MUP-a KS.

Bivši gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka je došao u Sarajevo i prisustvuje pretresima u sklopu akcije Vizionar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 13

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...