DVA I PO MILIONA EURA NESTALO U PLAMENU: Izgorio najmoćniji Mercedes, ko je kriv za požar?

Superautomobil s tehnologijom bolida Formule 1 proizveden je u samo 275 primjeraka

  • Auto

  • 23. Maj 2023  

  • 0

Nakon pet godina razvoja, Mercedes je prošle godine predstavio serijsku izvedbu svog najmoćnijeg modela AMG One.

Superautomobil s tehnologijom bolida Formule 1 proizveden je u samo 275 primjeraka, a sudeći prema upravo pristiglim fotografijama iz Velike Britanije, trenutno ih je ostalo samo 274.

Kako navodi TheSun, incident se dogodio na autocesti M6 gdje je došlo do požara na šleperu koji je prevozio Mercedesov cestovni bolid.

Prema za sad neslužbenim informacijama, za požar je kriv akumulator ili kočnice kamiona, a policija trenutno isključuje mogućnost samozapaljenja jer Mercedesov automobil nije bio upaljen.

"Svjesni smo ovog incidenta s našim automobilom kojeg je prevozio šleper u zatvorenoj prikolici. Nasreću, koliko nam je poznato, niko nije ozlijeđen. U ovom trenutku ne znamo što je uzrokovalo požar, ali u svakom slučaju podržat ćemo istragu i naknadno vas obavijestiti o detaljima", naveli su iz Mercedesa.

Za pogon njemačkog superuautomobila brine 1,6-litreni V6 stroj s 4 elektromotora (jedan za mjenjač, ​​2 za stražnju osovinu i jedan za turbo) koji isporučuje ukupno 1063 KS.

U samom razvoju sudjelovao je Lewis Hamilton.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...