NAKON DANAŠNJEG HAPŠENJA: Bećirović pokrenuo smjenu Skake s mjesta ambasadora u Kataru

Aktuelni ambasador BiH u Kataru Abdulah Skaka (SDA) i zvanično je uhapšen zbog sumnje u zloupotrebe položaja u vrijeme dok je bio gradonačelnik Sarajeva (2016. - 2020.).

  • Vijesti

  • 23. Maj 2023  

  • 3

Član Predsjedništva BiH Denis Bećirović je pokrenuo aktivnosti u vezi sa razrješenjem ambasadora Bosne i Hercegovine u Državi Katar Abdulaha Skake.

"Procedura će se provesti u skladu sa važećim propisima koje regulišu ovu oblast, poštujući presumpciju nevinosti i nadležnosti pravosudnih organa BiH. Konačnu odluku o razrješenju ambasadora Skake i imenovanju novog ambasadora će donijeti Predsjedništvo BiH u skladu sa svojim nadležnostima", saopćila je Hoda Dedić, savjetnica za vanjsku politiku člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića.

Podsjetimo, aktuelni ambasador BiH u Kataru Abdulah Skaka (SDA) i zvanično je uhapšen zbog sumnje u zloupotrebe položaja u vrijeme dok je bio gradonačelnik Sarajeva (2016. - 2020.).

Tokom dana službenici MUP-a Kantona Sarajevo, po nadzorom Tužilaštva KS, izvršili su brojne pretrese na više lokacija u općinama Stari Grad, Centar i Vogošća.

Skaka je nakon toga priveden u prostorije MUP-a Kantona Sarajevo gdje je dao izjavu nakon čega je uhapšen. On će u propisanom roku biti prebačen u prostorije Kantonalnog tužilaštva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...