"ČETVORICA DA VIČU 'ACO, SRBINE!', TROJICA 'TAKO JE!': Otkrivamo uputstva koja su pred Vučićev kontramiting dobili "barjaktari" i "vikari"

Šta kaže dokument SNS-a

  • Regija

  • 23. Maj 2023  

  • 2

Nova.rs došla je u posjed dokumenta iz jednog od odbora Srpske napredne stranke, na kom su taksativno nabrojana imena, uloga i cjenovnik zaduženja "protestanata" na kontramingu Aleksandra Vučića.

U dokumentu naslovljenom "Pouzdani aktivsti za skup u Beogradu" nalazi se 13 imena i podijeljenim ulogama na “nosioce SNS barjaka” i “vikare”. Četvoro barjkatara sa spiska će za nošenje zastave biti plaćeni 1.700 dinara (28 maraka) po glavi, koji će im se dodati na već dogovorene dnevnice koje se, u zavisnosti od dijela Srbije iz kog će biti dopremljeni na skup, kreću od 2.000 do 5.000 dinara (33 do 83 marke).

Preostalih devetoro su označeni kao “vikari”. Međutim, titula koju uglavnom nose pomoćni sveštenici, u SNS kontekstu podrazumjeva ljude čiji će zadatak biti da izvikuju naručene parole, za 1.500 dinara (25 maraka). Po pisanom uputstvu, četvorica će po narudžbini uzvikivati “Aco Srbine”, dok je troje zaduženo da u ključnom momentu, koji valjda treba sami da prepoznaju, treba da uzviknu "Tako je!".

Posljednja dva imena sa spiska pripadaju ženskim osobama i one imaju za zadatak da uzvikuju “Ua, fašisti”, po istoj cijeni kao i ostali “vikari”.

Međutim, za razliku od kolega koji uz povike moraju da, kako piše u dokumentu, i aplaudiraju, “vikarke” protiv fašista su oslobođene te obaveze.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...