NEVJEROVATNO: Ovo je razlog zbog kojeg je Nenad Stevandić otputovao u Rusiju …

Stevandić je najavio i da će održati sastanak u zakonodavnoj skupštini Sankt Peterburga.

  • Društvo

  • 24. Maj 2023  

  • 1

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić učestvovat će u Sankt Peterburgu na desetom Nevskom međunarodnom ekološkom kongresu, koji se održava do 26. maja.

Stevandić će imati izlaganje o dugoročnim i štetnim posljedicama osirumašenog uranija.

Stevandić je naveo da će tokom posjete Rusiji razgovarati i sa predsjednicom Savjeta federacije Federalne skuštine Rusije Valentinom Matvijenko, a najavio je i da će održati sastanak u zakonodavnoj skupštini Sankt Peterburga.

Kako je kazao u Rusiju putuje isključivo zbog parlamentarne saradnje.

"Jedan razlog je ekonomski forum, koji će se održati u Sankt Peterburgu 24 -26. maja, a koji se tiče osiromašenog uranija i njegovih štetnih i dugoročnih posljedica po zdravlje stanovništva i životnu sredinu. Drugi razlog zbog kojeg putujem u Rusiju je izgradnja tehnološkog parka u Banjaluci", kazao je Stevandić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...