ODE IBRAHIM, DOĐE MIRSADA: Imenovana v.d. načelnika Općine Stari Grad Sarajevo

Mirsada Smajić obavljala je funkciju stručnog savjetnika u Službi civilne zaštite

  • Vijesti

  • 24. Maj 2023  24. Maj 2023

  • 1

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo ovlastilo je državnu službenicu Mirsadu Smajić za vršenje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika. 

Općinsko vijeće Stari Grad Sarajevo, na danas održanoj vanrednoj sjednici, donijelo je Odluku o izboru državnog službenika za vršenje poslova iz nadležnosti općinskog načelnika Općine Stari Grad Sarajevo.

Općinsko vijeće Stari Grad jednoglasno je usvojilo odluku da se za vršenje ovih poslova ovlašćuje državna službenica Mirsada Smajić, trenutno postavljena na radno mjesto stručnog savjetnika u Službi civilne zaštite.

Rješenjem kojim je Općinsko vijeće Stari Grad dalo ovlaštenja Mirsadi Smajić, precizirano je da imenovana može obavljati sve poslove iz nadležnosti općinskog načelnika koji su neophodni za nesmetano i redovno funkcionisanje Općine, rukovati i upotrebljavati pečate općinskog načelnika, te deponovati potpis kod nadležnih institucija i poslovnih banaka u svrhu nesmetanog i redovnog funkcionisanja Općine.

Imenovana u potpunosti preuzima odgovornost za zakonitost i kvalitet rada, ažurnost i dosljedno sprovođenje svih važećih propisa, a rješenje je stupilo na snagu danom donošenja i primjenjivat će se do 9. juna 2023. godine, uz mogućnost produženja.

Mirsada Smajić je rođena u Sarajevu, gdje je završila Pravni fakultet Univerziteta u Sarajevu. U periodu prije agresije na našu zemlju radila je u kompaniji Centrotrans, a tokom agresije bila je radno angažovana u tadašnjoj Vojnoj bolnici Sarajevo (danas Javna ustanova „Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš“). Nakon toga je nastavila svoj rad u Javnoj ustanovi „Domovi zdravlja Kantona Sarajevo“, na poziciji direktora Sektora pravnih, kadrovskih i opštih poslova. Od 2003. godine zasnovala je radni odnos u Centru Skenderija d.o.o. Sarajevo na mjestu direktora Sektora za pravne, kadrovske i opšte poslove. U Općini Stari Grad Sarajevo radno je angažovana 2010. godine, na mjestu pomoćnice načelnika za urbanizam, saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...