NOVINAR VASKOVIĆ TVRDI DA MU JE HUSARIĆ PRIJETIO ZBOG SDA: "Mrak će te pojesti!"

Vasković je na svom blogu Husarića nazvao kriminalcem i zelenašem sa “metkom u cijevi”

  • Mini market

  • 24. Maj 2023  24. Maj 2023

  • 0

Novinar Slobodan Vasković objavio je na svom blogu kako mu je fudbalski menadžer Admir Husarić prijetio smrću, zbog veza sa, kako je rekao, Strankom demokratske akcije i kriminalnim miljeom u Tuzlanskom Kantonu i ostatku Bosne i Hercegovine.

Vasković je na svom blogu Husarića nazvao kriminalcem i zelenašem sa “metkom u cijevi” nakon što je Husarić preko društvenih mreža prijetio jednom od navijača tuzlanske Slobode, a o čemu je pisao portal tuzlanski.ba . Slobodan Vasković je na svom blogu od 21. maja, naveo kako je fudbalski menadžer povezan sa organizovanim kriminalom i ima zaštitu Bakira i Sebije Izetbegović, a samim tim i ostatka Stranke demokratske akcije.

U istom članku Vasković tvrdi da Husarić kriminalno djeluje na području cijele Bosne i Hercegovine, a nakon niza optužbi stigao je i Husarićev odgovor putem društvenih mreža, o čemu je također pisao Vasković, ovaj put u novom blogu objavljenom 22. maja, a u kojem novinar tvrdi da mu je Admir Husarić, preko sestre Admire, prijetio smrću.

“Mamu ti je**m. Jos nešto napisi za mog brata nema te. Majku ti ostaplersku. Mrak ce te pojet a znamo ko si. Je**m ti ono sto ti je najmijilije. Je*o ti Bakir i Admir mamu i zenu. Pisi sada meni a ne Admiru ja se ne krijem iza profila ostapleru”, stoji u Facebook poruci upućenoj sa profila Admire Husarić iza kojega se krije, kako tvrdi Vasković, upravo Admir Husarić.

Vasković tvrdi da ima “kamaru informacija” o navodnim mutnim poslovima Husarića i bivšeg premijera FBiH, Fadila Novalića, Ferhata i Nurdina Peštalića, iako nije iznio konkretne dokaze u svom blogu.

 Admir Husarić je fudbalski menadžer reprezentativca Bosne i Hercegovine Kenana Pirića, koji godinama slovi kao nedodirljivo treće rješenje na golu Zmajeva, a osim o Piriću, Husarić se brine o Jasminu Mešanoviću, koji se neshvatljivo našao na spisku Faruka Hadžibegića za utakmice protiv reprezentacija Islanda i Slovačke u kvalifikacijama za EURO 2024. godine u Njemačkoj, prenosi N1

Inače, Husarić je često viđen u VIP loži stadiona Bilino polje svaki put kada utakmice igra reprezentacija Bosne i Hercegovine, sjedi rame uz rame sa najmoćnijim ljudima u bh. fudbalu, a ne tako davno bio je upleten u jedan od najvećih skandala u bh. fudbalu, nakon što je u javnost procurila prepiska u kojoj tvrdi da je “kaparisao” mjesto u reprezentaciji za jednog od svojih igrača.

U isto vrijeme bio je predmet istrage 2017. godine, kada je po nalogu Tužilštva Bosne i Hercegovine SIPA vršila pretrese 24 stambena i poslovna objekta zbog sumnje na carinske prevare, a jedan od tih objekata pripadao je upravo Admiru Husariću.

Kontroverzni menadžer, otkako je Vasković iznio svoje optužbe, zaključao je svoj Facebook profil za ljude koji nisu njegovi Facebook prijatelji.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...