GUVERNER FLORIDE: Ron DeSantis ušao u izbornu utrku u SAD-u

DeSantis će kasnije večeras po evropskom vremenu imati razgovor uživo s vlasnikom Twittera Elonom Muskom u kojem se očekuje da će govoriti o svojim planovima za kampanju.

  • Svijet

  • 24. Maj 2023  

  • 0

Guverner Floride Ron DeSantis zvanično je ušao u predsjedničku utrku, odnosno u utrku za nominaciju Republikanske partije za izbore iduće godine. Za DeSantisa se još od prošlih predsjedničkih izbora tvrdilo da je jedan od najozbiljnijih kandidata za predsjedničku utrku i da je najozbiljniji protukandidat Donaldu Trumpu s kojim je nekada blisko surađivao, prenosi N1.

DeSantis će kasnije večeras po evropskom vremenu imati razgovor uživo s vlasnikom Twittera Elonom Muskom u kojem se očekuje da će govoriti o svojim planovima za kampanju.

Inače DeSantis trenutno vodi Floridu u svom drugom mandatu kao guverner ove savezne države. Poznat je kao borac protiv abortusa, zagovornik desnih politika, trenutno vodi veliku borbu protiv Disneylanda zbog njihovih stavova po pitanju LGBT prava, a podržavao je i neke Trumpove stavove o (ne)regularnosti prošlih predsjedničkih izbora.

Posljednje ankete su davale značajnu prednost Trumpu nad DeSantisom i drugim Republikanskim kandidatima, ali zvaničan ulazak u utrku će zasigurno uticati na njegovu poziciju u narednim anketama. Trump će se usred predizborne utrke za nominaciju suočavati i s početkom sudskog procesa koji će se protiv njega voditi u New Yorku, što može biti dodatna prednost za DeSantisa i druge kandidate. Utrka za Republikanskog kandidata će biti vrlo tijesna do posljednjeg trenutka.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...