ZELENSKI UVJERENO: "Uskoro će se pojaviti jedan od najjačih signala da je Rusija izgubila"

Rusija je jučer upozorila da će svi američki borbeni avioni  F-16 isporučeni Ukrajini biti “legitimna meta” za Moskvu.

  • Evropa

  • 25. Maj 2023  

  • 0

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da njegova zemlja čini sve što može kako bi skratila vrijeme do isporuke novih aviona Zapada. U svom noćnom obraćanju Zelenski je rekao da će prvi ukrajinski borbeni avion F-16 biti "jedan od najjačih signala da je ruski teror izgubio"

“Činimo sve što možemo kako bismo skratili vrijeme do postizanja rezultata, do pojave novih i moćnih aviona s ukrajinskim pilotima na ukrajinskom nebu. Prvi ukrajinski F-16 bit će jedan od najjačih signala iz svijeta da će Rusija izgubiti zbog vlastite agresije, postajući sve slabija i izoliranija. Ovo će biti signal da je ruski terorizam izgubio, a naš svijet, koji se temelji na poštovanju neovisnih nacija i prava naroda da izaberu vlastiti put, opstao”, rekao je Zelenski.

Rusija je jučer upozorila da će svi američki borbeni avioni  F-16 isporučeni Ukrajini biti “legitimna meta” za Moskvu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...